De werfkelder is vanaf 1 april 2019 niet meer beschikbaar.

Doorkijkje vanuit de werfkelder.

Utrecht is bijna 2000 jaar oud en is ontstaan als Romeinse legerplaats. Het was toen een grenspost gelegen bij een doorwaadbare plaats (Trecht), benedestrooms (Uut).Daarmee kon de handelsweg tussen Keulen en Engeland beschermd worden.
In 1122 verleende de bisschop stadsrechten. De burgers mochten nu een muur om de stad bouwen. De stad werd welvarend en er ontstond een netwerk van straten binnen de muren en de welgestelden bouwden volop stenen huizen. In die tijd had Utrecht een voorsprong op andere Nederlandse steden, waar stenen woningen zeldzaam waren.

Pantry keuken met koelkast, 1 elektrische kookpit, oven en magnetron.

-serviesgoed
-glazen
-bestek
-koffiezetapparaat
-nespresso
-waterkoeler
-waterkoker

De ruimte is geschikt voor o.a.:

Workshop, wijnproeverij, meditatie,vergadering en natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden zoals:

Borrel (ca. 15 personen)
Verjaardag (ca.15 personen)
Vriendendag (ca.15 personen)
Familiedag (ca.15 personen)
Zomaar een dag (ca.15 personen)

De werven van Utrecht zijn uniek in de wereld. Aanvankelijk lag Utrecht aan een rivier met brede beddingen. Door het bouwen van sluizen kreeg men in 1275 de Oudegracht onder controle. Daardoor zakte het waterpijl en werden nieuwe kaden aangelegd; de huidige werven. De kelders van de woningen werden doorgetrokken. Zo zijn
de typische werfkelders ontstaan.

De werfkelder is 34m2 incl. keukentje en toilet
Bij mooi weer kan er gebruikgemaakt worden van het terras aan de werf.

Huur 75.= per dagdeel van 4 uur
incl. koffie, thee en water

Vanaf 19.00 uur €25.= per uur. excl.btwCatering in overleg
Interesse? Bel of mail dan naar De Gaarde of maak een afspraak

Op deze gezellige, rustieke vergaderlocatie kun je, behalve vergaderen, trainen, brainstormen of teambuilden, ook een leuke workshop organiseren of genieten van een wijnproeverij. Wil je er even tussenuit, dan bevind je je middenin het gezellige centrum van Utrecht: genoeg te doen dus! Of ga lekker op het terras aan de werf zitten en geniet van de voorbijvarende bootjes en de geveltjes die ervoor zorgen dat je je even in Venetië waant.

De werfkelder ligt op steenworp afstand van
De Dom.

Er is ongeveer 300 jaar aan de Dom gebouwd. Van 1254 tot 1517. Het middenstuk van de kathedraal is in een hevige storm verwoest (1674). Op die plaats is nu het Domplein. De Domtoren is de hoogste toren van Nederland: 112 meter.

Expositieruimte van 16m2 met vitrinekasten